Anda ingin mencari cara untuk mendaftar dengan SSPN Maybank Online Form? Kali ini saya akan kongsikan kepada anda tentang cara untuk mendaftar SSPN-i secara online tanpa anda mengisi Maybank form di kaunter Maybank. Sebenarnya, Ianya telah melakukan penambahbaikan di dalam sistem mereka di mana, ianya membolehkan anda untuk mendaftar secara online sahaja. Ianya jauh lebih mudah daripada anda mendaftar dengan bank-bank terpilih seperti BSN, Maybank dan lain-lain lagi. Jadi, artikel pada kali ini adalah salah satu alternatif yang anda perlu tahu untuk mendaftar dengan secara online.

sspn-logo

Daftar SSPN-i secara online

Untuk memudahkan urusan anda, anda boleh mendaftar di LINK INI. Semuanya mudah dan anda boleh lakukan semuanya secara online sahaja. Ianya adalah alternatif terbaik berbanding anda mendaftar di Maybank atau mendaftar di BSN. Proses permohonan juga cepat dan pantas, ianya sangat berguna kepada mereka yang ingin mendaftar untuk tujuan pembiayaan PTPTN.

Manfaat dan faedah yang anda boleh terima

SSPN-i mempunyai manfaat dan kelebihan yang tersendiri berbanding skim simpanan pendidikan yang ada di luar sana. Ianya merangkumi skim simpanan pendidikan yang dijamin oleh kerajaan, mempunyai perlindungan takaful, dan yang lebih menarik adalah manfaat potongan cukai. Jadi, kalau anda menyimpan secara konsisten, anda boleh gunakan simpanan tersebut sebagai salah satu cara untuk pengecualian cukai.

manfaat sspn

Kenaikan kos sara hidup yang semakin tinggi ini menyebabkan ramai yang mula menabung terutama untuk simpanan pendidikan anak-anak. Ramai yang terlalu bergantung kepada pinjaman PTPTN dan yang lebih teruk adalah, biasiswa semakin berkurangan. Ianya adalah sebab-sebab ekonomi yang kompleks yang menyebabkan hal ini berlaku. Jadi, memang tiada cara lain, simpanan pendidikan yang baik mampu sedikit sebanyak menolong anda dalam menangani beban kewangan pendidikan yang semakin tinggi. Dengan syarat, anda bermula awal, dan salah satu skim simpanan pendidikan yang terbaik yang ada di Malaysia adalah SSPN. Ianya dijamin kerajaan disamping mempunyai kadar keuntungan yang lumayan setiap tahun. Jadi, mari manfaatkan Sijil Simpanan Pendidikan ini.

Yang lebih menarik adalaha, SSPN-i ini dilengkapi dengan skim perlindungan takaful. Sambil menyimpan, dapat pulangan yang munasabah dan yang lebih penting diri anda dilindungi jika terkena musibah. Memang menarik, mana lagi nak dapat skim macam ini.

Skim SSPN juga mempunyai kelebihan pengecualian cukai yang tinggi. Ianya sehingga RM12000 setahun (tertakluk kepada terma dan syarat). Jadi, kalau setiap tahun, anda memang kena membayar cukai yang tinggi, kenapa tidak mendaftar dan dapatkan manfaat perngecualian cukai. Memang menarik bukan. Sambil membantu anak anda untuk menyimpan dan simpanan dan diri anda dilindungi. Bagi saya, ianya adalah satu perkara yang memang menarik.

Sijil Simpanan Pendidikan ini adalah perkara wajib untuk mendaftar PTPTN. Jika anda ingin mendaftar anak anda untuk pinjaman PTPTN, mendaftar dengan SSPN-i adalah perkara wajib yang anda perlu buat. Dahulu kena pergi daftar ke Mayban, sekarang semuanya boloeh dilakukan secara online.

Jom daftar hari ini juga tidak perlu ke Cawangan Maybank Berdekatan

Apapun, jom mulakan mendaftar hari ini juga. Tidak perlu lagi ke Maybank atau BSN untuk ambil form, semuanya boleh dilakukan. Kelulusan permohonan juga cepat dan pantas. Hanya mengambil masa yang singkat untuk permohonan diluluskan. Apapun, boleh buat pendaftaran di SINI.

Info : SSPN Maybank, BSN online form