Download Contoh Soalan Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A41/A29

Kepada anda yang terpilih untuk mengikuti peperiksaan Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred 41, berikut adalah contoh soalan yang bakal anda ikuti apabila mengikuti exam online ini nanti. Bagi yang pernah mengikuti exam online daripada Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) seperti exam PTD, pasti tiada masalah untuk menjawab soalan ini nanti.

Tetapi, kepada mereka yang tidak pernah mengikuti exam ini secara online, berikut adalah antara format peperiksaan yang anda perlu tahu untuk suskses dalam peperiksaan ini. Peperiksaan ini adalah tapisan sebelum anda layak untuk mengikuti temuduga dan selepas itu barulah anda diserap ke dalam jawatan ini. Untuk contoh soalan, anda boleh dapatkan di bawah;

>KLIK Download Contoh Soalan Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A41<<

Secara ringkas, peperiksaan pada kali ini mempunyai 2 format iaitu untuk seksyen A selama 40 minit dan seksyen B selama 50 minit. Seperti yang terdapat di dalam email, peperiksaan ini akan berlangsung pada 3 Oktober 2017 bermula jam 8 malam seperti dalam email. Yang paling penting adalah, anda perlu mendapat email pengesahan terlebih dahulu untuk mengikuti peperiksaan pada kali ini. Jika sudah dapat, barulah boleh menyertai peperiksaan ini.

Bahagian A adalah berkaitan dengan pengetahuan Am yang berkait khusus berkenaan dengan jawatan ini dan pengetahuan am berkenaan dengan Malaysia. Sebagai contoh, jika jawatan berkaitan dengan Kastam, soalan yang bakal keluar adalah berkenaan dengan GST dan cukai. Jika untuk jawatan ini, pastinya soalan yang berkaitan dengan teknologi kawalan udara, kapal terbang akan ada untuk peperiksaan kali ini. Jadi disarankan untuk anda melengkapkan pengetahaun anda berkenaan dengan isu semasa dan sejarah berkenaan dengan jawatan ini.

Apapun, kami sarankan untuk anda dapatkan sekali lagi, contoh soalan yang kami berikan secara percuma kepada anda melalui link di atas.

Peperiksaan Secara Online Disebabkan oleh peperiksaan ini diadakan secara online, anda memang boleh mendapatkan maklumat berkenaan dengan exam ini kalau anda search internet. Tetapi percayalah, anda tidak akan sempat untuk mendapatkan maklumat di internet kerana memang anda akan kesuntukan masa. Apapun, kami akan kongsikan beberapa tips lain di Telegram Channel kami di BAWAH khusus untuk membantu calon berjaya dalam peperiksaan ini.

Harap ianya akan membantu anda untuk sukses. Yang penting adalah, anda perlu ada Aplikasi Telegram dan kami akan kongsikan pelbagai tips kepada anda secara percuma khusus untuk exam pada kali ini. Tips dan trick mudah yang membantu untuk anda sukses dalam peperiksaan pada kali ini. Apapun, boleh ke link bawah untuk mendapatkan maklumat lanjut berkenaan dengan tips dan sharing yang akan kami berikan kepada anda. Nantikan tips hangat dari kami untuk anda lulus exam ini dan berjaya menjadi seorang penjawat awam di Malaysia.

>>KLIK Untuk Ke Telegram Channel Kami<<

Berkenaan dengan peperiksaan ini juga, akan ada jualan khusus berkenaan dengan jawatan Trafik Udara Gred A41 ini. Ianya adalah format terkini dengan nota latih tubi yang diberikan daripada pihak Tim Infokerjaya bagi membantu calon lulus dengan cemerlang dalam peperiksaan pada kali ini. Kami akan maklumkan apabila jualan mula di buka nanti. Apapun, nantikan info lanjut dari kami berkenaan dengan info ini. Perlu diingatkan yang ianya bukan soalan bocor tetapi adalah dalam bentuk latih tubi dan rujukan bagi membiasakan calon dengan format peperiksaan sebenar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *