Berikut adalah Contoh Soalan PTD 2017 bagi jawatan Pegawai Tadbir Diplomatik Gred M41. Jika anda terpilih sebagai calon peperiksaan pada 3 November 2017 ini, berikut adalah contoh soalan yang saya berikan secara PERCUMA untuk anda.

–>Download Contoh Soalan Percuma dalam bentuk PDF<–

Saya sarankan artikel contoh soalan PTD Pegawai Tadbir Diplomatik M41 ini jika anda inginkan maklumat lanjut berkenaan dengan format terkini dan tips menjawab lain berkenaan dengan jawatan yang anda pohon. Juga artikel Tugas dan tanggungjawab Pegawai Tadbir Diplomatik ini sebagai rujukan anda untuk berjaya dalam peperiksaan kali ini.

Secara ringkas, peperiksaan PTD pada kali ini mengandungi 2 format seperti yang calon sedia maklum di dalam email yang telahpun pihak SPA hantar. Format mengandungi bahagian A iaitu pengetahuan Am dan bahagian B iaitu penyelesaian masalah. Tiada lagi soalan dalam bentuk essei dan tiada contoh soalan esei PTD pada kali ini. Ujian psikometri juga tiada pada peperiksaaan kali ini.

Peperiksaan secara online

Sedikit tips peperiksaan online, apa yang menarik pada peperiksaan online pada kali ini adalah anda boleh mendapatkan maklumat daripada internet semasa anda menjawab soalan yang diberikan. Satu lagi, segala nota-nota penting berkaitan dengan peperiksaan, anda boleh bawa bersama semasa exam. Menarik bukan! Ini adalah beberapa tips untuk lulus exam Pegawai Tadbir Diplomatik gred M41 3 November ini.

Mana nak dapatkan nota-nota penting peperiksaan?

Calon exam boleh dapatkan di Laman Jualan Ebook PTD [Akan diberitahu kemudian] dan bawa bersama ketika menjawab soalan-soalan yang diberikan secara online nanti.

Manfaat Ebook Infokerjaya PTD

Antara yang menarik berkenaan dengan ebook ini adalah jaminan pemulangan wang 7 hari jika anda merasakan yang ebook tersebut tidak memberikan manfaat. Juga update selama 3 tahun, jika anda membeli pada exam kali ini, bermaksud jika tahun depan anda mendapat panggilan sekali lagi, ebook percuma akan diberikan secara automatik kepada anda tanpa sebarang bayaran.

Apapun, jawab soalan Pegawai Tadbir Diplomatik Gred M41 November 2017 ini dengan baik dan jangan lupa ebook percuma contoh soalan PTD sebagai panduan kepada anda untuk berjaya.

p/s saya juga calon exam PTD 3 November 2017 ini.

Info berkaitan PTD Terus ke Smartphone anda

Kalau anda mahukan info telegram terus ke smartphone anda, boleh terus ke Telegram kami. Klik butang Telegram dibawah untuk terus join Telegram kami. Segala info akan kami berikan di sana.

telegram-app

Artikel berkaitan :

  1. Contoh soalan PTD dalam bentuk PDF