Link Daftar dan Semakan Online MUET

Muet test

Ramai yang mencari info berkenaan MUET, kali ini saya berikan sedikit info berkenaan dengan cara pendaftaran dan cara untuk membuat semakan keputusan MUET. 1) Pendaftaran peperiksaan MUET dibuat secara dalam talian (online).

Calon boleh melayari Portal MPM  untuk mengetahui cara membuat pendaftaran. 2) Untuk semakan status pendaftaran pula, status pendaftaran dengan dua cara: i. melalui Portal MPM ii. melalui khidmat pesanan ringkas (SMS). Calon boleh menaip MUET INFO dan hantar ke 15888. 3) Semakan dan info lain berkenaan MUET juga boleh dilakukan dengan melayari laman web majlis peperiksaan Malaysia.

Semakan Keputusan Ujian MUET Semakan keputusan ujian MUET juga boleh didapati di laman Majlis Peperiksaan Malaysia. Berikut adalah video berkenaan dengan tips dan cara lulus MUET dengan efektif

Bonus Kepada calon yang tidak mengetahui cara untuk membuat ulangkaji MUET. Panduan Lulus Muet ini akan sangat membantu untuk lulus dalam peperiksaan MUET. Panduan tersebut dalam bahasa Melayu disertakan dengan beberapa bonus menarik untuk memudahkan calon MUET menghadapi peperiksaan.

Juga, adalah sangat penting untuk mengetahui soalan-soalan sebenar MUET tahun-tahun lepas. Oleh yang demikian, jika anda berminat untuk mendapatkan contoh-contoh soalan tahun-tahun sebelumnya, boleh dapatkan di;

–>Dapatkan Contoh Soalan MUET Tahun Lepas<–

Adalah sangat penting untuk bakal calon mengetahui format peperiksaan dan cara pemarkahan untuk peperiksaan MUET ini. Tidak dinafikan, ada sebahagian calon sudahkan dilatih untuk menghadapi peperiksaan MUET ini, ada yang sudah dilatih untuk lulus dan bagi calon seperti ini, panduan lulus MUET ini adalah nilai tambah kepada ilmu yang telah anda perolehi daripada kelas-kelas yang anda sudah ambil untuk peperiksaan MUET.

Bagi calon yang tiada sebarang panduan, atau sebarang latihan, Panduan Lulus Muet ini adalah untuk anda menghadapi peperiksaan MUET. Ianya adalah sangat penting kerana, mengikut statistik daripada majlis peperiksaan Malaysia; 66.12% dari 85,464 calon GAGAL pada Jun 2010 53.98% dari 98,662 calon GAGAL pada Nov 2010 53.2% dari 93,869 calon GAGAL pada Nov 2011 58.19% dari 85,044 calon GAGAL pada Jun 2011 Peratusan gagal yang sangat tinggi, dan jujurnya saya tidak mahu anda termasuk dalam senarai yang gagal tersebut. Jom bertindak sekarang!

-Dapatkan Panduan Lulus Muet-

    Artikel lain berkaitan dengan Muet : Contoh Soalan Muet