Alternatif Terbaik Simpanan Tabung Haji

Ada ingin mengetahui berkenaan dengan simpanan Tabung Haji? Kali ini, kami akan berikan beberapa maklumat penting berkenaan dengan beberapa fakta simpanan anda di tabung haji di Malaysia. Apakah kebaikan dan dividen daripada simpanan di tabung haji, juga apa yang anda boleh gunakan untuk menggandakan simpanan tabung haji anda.

Harapnya, anda memperolehi maklumat yang betul berkaitan dengan kewangan anda dan memulakan strategi untuk menggandakan pelaburan anda secara selamat.

AppleMark

Dividen Simpanan Tabung Haji

Tabung haji mengumumkan dividen mereka yang terkini iaitu sebanyak;

Dividen ini adalah antara yang terendah kali ini. Banyak perkara yang berlaku seperti kelembapan ekonomi, pihak pengurusan tabung haji dan lain-lain menyebabkan dividen yang diumumkan jauh lebih rendah daripada yang sebelumnya.

Alternatif Simpanan Selain Tabung Haji

Sudah tentu anda mahukan alternatif kepada simpanan di Tabung Haji kerana apabila melihat jumlah dividen yang semakin berkurangan. Kalau anda memang mencari alternatif terbaik daripada simpanan di Tabung Haji, ada beberapa alternatif yang anda boleh fikirkan dan gunakan dengan sebaiknya.

SSPN i Plus adalah antara salah satu alternatif terbaik kepada simpanan anda di tabung haji. Sijil Simpanan Pendidikan Nasional (SSPN) ini direka untuk memberikan kelebihan simpanan untuk tujuan pendidikan anak-anak. Antara manfaat yang ada di dalam SSPN i Plus ini adalah dividen yang tinggi, manfaat perlindungan takaful dan satu lagi adalah manfaat rebate cukai. Jika anda mempunyai anak-anak yang masih kecil, kenapa simpan duit anak anda di dalam Tabung Haji sedangkan salah satu alternatif yang terbaik yang ada adalah dengan SSPN i Plus.

Anda memperolehi manfaat-manfaat ini memang khusus untuk membantu anda merancang pengurusan kewangan anda lagipun, simpanan yang anda laburkan di SSPN ini boleh dikenakan rebet cukai, juga manfaat takaful. Menarik bukan, bagi kami, SSPN i Plus adalah antara alternatif terbaik setakat ini kepada simpanan Tabung Haji.

Boleh KLIK Sini untuk review yang lebih detail berkenaan dengan SSPN i Plus

Boleh KLIK Sini untuk ke laman SSPN i Plus

Memang kalau nak ikutkan, dividen tabung haji lebih tinggi sedikit daripada SSPN i Plus, tetapi, dari segi manfaat-manfaat lain, memang tidak boleh lawan SSPN i Plus ini. Memang anda boleh tengok apa yang ditawarkan oleh SSPN i Plus ini di laman atas.

Jom mulakan pelaburan hari ini

Kami sentiasa percaya kepada simpanan, penting untuk ada simpanan yang tinggi. Yang lebih penting daripada itu adalah berkenaan dengan pelaburan. Duit yang anda anda perlulah dilaburkan agar anda mendapat manfaat yang berganda.

Ada banyak cara untuk melaburkan duit anda, terutama kalau anda sudah mempunyai simpanan yang cukup untuk menyara kehidupan anda selama setahun walaupun tanpa gaji. Apabila sudah ada wang yang besar seperti ini, boleh mulakan untuk membuat pelaburan.

Apa pelaburan yang terbaik yang anda boleh lakukan?

Antara pelaburan terbaik yang anda boleh cuba dapatkan info lanjut adalah pelaburan yang berkaitan dengan rumah. Lebih tepat lagi adalah pelaburan hartanah. Apa itu pelaburan hartanah? Ianya adalah dengan membeli rumah, sewakan rumah tersebut dan kutip sewa yang anda dapat setiap bulan. Menarik dan mudah bukan?

Ya, nampak macam mudah, tetapi ianya tidak semudah itu. Saya sarankan untuk anda dapatkan info daripada 16 Sifu Hartanah DISINI untuk memudahkan anda membuat pelaburan hartanah dengan jayanya. Inilah antara alternatif simpanan dan pelaburan Tabung Haji. Cuba sehabis baik untuk memaksimakan pelaburan untuk perumahan anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *